Světy Zdeňka Buriana


Řada exkluzivních publikací přinášejících reprodukci Burianových kreseb i jiných děl ve výjimečné kvalitě spolu s doprovodnými texty Ondřeje Neffa, Ondřeje Müllera a dalších.

Zapomenutý svět Zdeňka Buriana

Zapomenutý svět Zdeňka Buriana

Co všechno zůstalo z bohaté tvorby Zdeňka Buriana neprávem zapomenuto? Vydejte se prozkoumat méně známou část mistrova díla, které nepřestává fascinovat celé generace čtenářů. Čekají na vás dosud nepublikované soubory ilustrací, westernové obálky nebo návrhy kostýmů, které vznikly pro první československý barevný film. Strhující epilog za tvorbou umělce, který dokázal příběhům vtisknout jedinečnou podobu, vychází ve výjimečné reprodukční kvalitě.

Číst více
Podivuhodný svět Zdeňka Buriana

Podivuhodný svět Zdeňka Buriana

Monografie geniálního českého malíře přináší poprvé pohromadě a ve výjimečné reprodukční kvalitě veškeré dostupné ilustrace, jimiž Zdeněk Burian doprovázel česká a slovenská vydání románů Julese Verna. Ilustrace z valné většiny vznikaly v mistrově nejlepším tvůrčím období od poloviny třicátých do konce čtyřicátých let 20. století a skládají se v triumfální soubor, který překvapí sběratele a nadchne čtenáře Julese Verna i dobrodružné literatury vůbec.

Číst více
Dobrodružný svět Zdeňka Buriana

Dobrodružný svět Zdeňka Buriana

Je symbolem dobrodružství, romantiky a exotiky. Mistr Zdeněk Burian byl, je a vždy bude nezaměnitelnou ikonou; malířem našeho dětství… Vstupte do světa jeho příběhů a fascinujících ilustrací – vůbec poprvé máte nyní možnost prohlédnout si je v jedinečné nejvyšší technické kvalitě. Poznejte ranou tvorbu geniálního malíře, který dokázal dát příběhům duši.

Číst více