Zapomenutý svět Zdeňka Buriana


Ondřej Müller, Rostislav Walica

Třetí svazek série monumentálních monografií legendy českého malířství

Co všechno zůstalo z bohaté tvorby Zdeňka Buriana neprávem zapomenuto? Vydejte se prozkoumat méně známou část mistrova díla, které nepřestává fascinovat celé generace čtenářů. Čekají na vás dosud nepublikované soubory ilustrací, westernové obálky nebo návrhy kostýmů, které vznikly pro první československý barevný film. Strhující epilog za tvorbou umělce, který dokázal příběhům vtisknout jedinečnou podobu, vychází ve výjimečné reprodukční kvalitě.

Více
1 799 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 508
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 19.10.2020
Formát 242x332 mm
Hmotnost 3,406 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 3
EAN 9788076620469
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Autor

Ondřej Müller

Ondřej Müller

Ondřej Müller (1966) vydal v nakladatelství Albatros více než třicet knih ilustrovaných Zdeňkem Burianem, převážně dobrodružnou klasiku, mezi nimi i Burianova díla, která se v knižní podobě objevila vůbec poprvé. Spolu s Rostislavem Walicou uspořádal pět monografií, které systematicky mapují dílo Zdeňka Buriana. V Albatrosu a v Egmontu se podílí na vydávání komiksů, především z frankofonní oblasti (Tintin, Thorgal, Nestor Burma a další), ve spolupráci s Tomášem Prokůpkem a Pavlem Kořínkem po léta představuje osobnosti českého komiksu, jako jsou Karel Franta, Jaroslav Malák, Jiří Kalousek, Miloš Novák, Jan Fischer, Věra Faltová a další.

Zobrazit profil autora

Autor

Rostislav Walica

Rostislav Walica

Rostislav Walica (1977), badatel v díle Zdeňka Buriana, spoluautor velké monografické série knih věnovaných jeho dílu vycházející od roku 2016 v nakladatelství Albatros a Plus. Kurátor tří rozsáhlých výstav věnovaných umělci (Holešov, 2015, Zlín, 2021, Bystřice pod Hostýnem, 2022). Prezentoval malířovo dílo na mnoha akcích, mj. KoprCon 2010 či Pemmi-Con ve Winnipegu roku 2023. Jeho celoživotním zájmem jsou historie přírodních věd a popularizace paleontologie a evoluční biologie. Rodák z Třince, občanským povoláním průvodce po staré Praze.

Zobrazit profil autora