Setkáme se v ráji


Heine Bakkeid

I při psaní kriminálních románů může jít o život...

Druhý díl norské detektivní série s charismatickým vyšetřovatelem Thorkildem Askem.

Kdysi elitnímu policejnímu důstojníkovi Thorkildu Askemu osud servíroval jednu pohromu za druhou. Prošel si vězením, ztratil práci, dobrou pověst i milovanou ženu. Další nebezpečná situace na sebe nenechá dlouho čekat. Autorka kriminálních románů jej přesvědčí, aby jí pomohl s přípravou nové knihy. Předešlý poradce byl ale v této roli zavražděn. Aske brzy pochopí, že nic není tak, jak se zpočátku domníval...

Z norštiny přeložila Iva Kopečná.

Heine Bakkeid (* 1974) vyrůstal v drsném prostředí severního Norska, kde se moře pod příkrovem ledové mlhy tříští o rozeklaná skaliska. Debutoval v roce 2005 špionážním příběhem pro mládež. Poté následovalo několik dalších knih pro mladší čtenáře. První výpravou do literatury pro dospělé byla detektivka Až mi zítra budeš chybět z roku 2016, která mu vynesla uznání kritiky a byla přeložená do více než 15 jazyků. Nesmazatelně se díky ní zapsal do povědomí jako autor Nordic noir. Setkáme se v ráji je pokračováním série.

Více
369 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 376
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 04.02.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,521 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 2
Původní název Mot meg i paradis
Původní jazyk norština
Překladatel Iva Kopečná
EAN 9788025910498
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor

Heine Bakkeid

Heine Bakkeid

Heine Bakkeid vyrůstal v drsném prostředí severního Norska, kde se moře pod příkrovem ledové mlhy tříští o rozeklaná skaliska. Svou první knihu, špionážní příběh pro mládež, vydal v roce 2005. Následovala řádka dalších knih pro mladší čtenáře. Jeho první výpravou do světa literatury pro dospělé je detektivka Až mi zítra budeš chybět z roku 2016. Rázem mu vynesla uznání kritiky. Upoutala především díky mistrnému zachycení tajuplné atmosféry odlehlých ostrovů, kam je její děj zasazen. Temné podtóny a uhrančivé popisy krajiny bičované sněhovými vichřicemi prozrazují důvěrnou znalost země, kde autor strávil dětství.

Zobrazit profil autora