Čtenářský klub Jane Austenové


Karen Joy Fowlerová

Román o rozumu, citu, pýše a předsudcích

Román o rozumu, citu, pýše a předsudcích

„Světem panuje skálopevné přesvědčení, že svobodný muž, který má slušné jmění, se neobejde bez ženušky.“ Ač tato věta hodnotila stav společnosti před dvě stě lety, Jocelyn se jí řídí dodnes. Sama se sice nikdy nevdala, ale jinak je v dohazování mistr. Jocelyn taky zbožňuje ridgebacky, svou kamarádku Sylvii a romány Jane Austenové. Aby Sylvii, která se právě rozvádí, potěšila, rozhodne se založit čtenářský klub Jane Austenové a pozve do něj ještě Prudie, Bernadette, Allegru a Grigga. Během šesti měsíců se společně scházejí nad šesti romány slavné autorky. Jejich posezení však otvírají nejen literární příběhy, otázky a zápletky.

Pokud znáte zpaměti první větu Pýchy a předsudku, vždycky vám vrtalo hlavou, jestli se Mary a Kitty někdy provdaly, a víte, jak znělo křestní jméno pana Darcyho, je tohle kniha přesně pro vás.

Pokud ne a máte rádi dobře napsané příběhy, pak taky.

KAREN JOY FOWLEROVÁ je oblíbená americká spisovatelka a milovnice zvířat. Vydala již šest románu a dva soubory povídek, za které posbírala řadu literárních cen. Obrovský zájem vzbudila v roce 2014 její kniha Všichni jsme z toho úplně na větvi (Plus 2015). Důmyslně vystavěný příběh Rosemary Cookeové a její sestry Fern oslovil čtenáře i kritiku upřímností vypravěčského hlasu i kontroverzním tématem, o němž přístupnou a přitom objevnou formou pojednává. Události v knihách Karen Joy Fowlerové nikdy nejsou zcela jednoznačné a Fowlerová své čtenáře nepřestává okouzlovat vynalézavostí a hravostí. „Řekla bych, že kdyby spisovatel tu a tam neměl možnost vytáhnout králíka z klobouku, nebylo by psaní knížek ani trochu zábavné,“ prohlašuje Allegra ve Čtenářském klubu Jane Austenové. Nezbývá než dodat, že Fowlerová je ve „vytahování králíku“ nepřekonatelná.

Více
0 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 296
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.11.2016
Formát 120x185 mm
Hmotnost 0,362 kg
Jazyk čeština
Původní název The Jane Austen Book Club
Původní jazyk angličtina
EAN 9788025905951
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor

Karen Joy Fowlerová

Karen Joy Fowlerová

Karen Joy Fowlerová je oblíbená americká spisovatelka a milovnice zvířat. Za svá díla již posbírala řadu literárních cen. Obrovský zájem vzbudila její kniha Všichni jsme z toho úplně na větvi. Důmyslně vystavěný příběh Rosemary Cookeové a její sestry Fern oslovil čtenáře i kritiku upřímností vypravěčského hlasu i kontroverzním tématem, o němž přístupnou a přitom objevnou formou pojednává. Události v knihách Karen Joy Fowlerové nikdy nemají přímou souslednost a Fowlerová své čtenáře nepřestává okouzlovat vynalézavostí a hravostí. „Řekla bych, že kdyby spisovatel tu a tam neměl možnost vytáhnout králíka z klobouku, nebylo by psaní knížek ani trochu zábavné,“ prohlašuje jedna z postav ve Čtenářském klubu Jane Austenové. Nezbývá než dodat, že Fowlerová je ve „vytahování králíků“ mistr.

Zobrazit profil autora