Jeho Veličenstvo Bertie


Stephen Clarke

Vtipná kniha Stephena Clarka o anglickém králi Eduardu VII., zvaném také Bertie

Vtipná kniha Stephena Clarka o anglickém králi Eduardu VII., zvaném také Bertie

Víte, kdo jako úplně první vystoupal na Eiffelovu věž? Kdo si nechal ušít první smokink a proč? Koho zajímaly veškeré vynálezy a technické vymoženosti, ale sám vymyslel jen velice pozoruhodné křesílko, které stálo v jednom pařížském nevěstinci?

Pokud byste odpověděli, že to musel být jistě nějaký elegán se zálibou v technice a všemožných dobrodružstvích, měli byste pravdu. Přesně to byl anglický král Eduard VII., zvaný také Bertie, milovník krásných žen, zábavy, Paříže, a především života!

V nové knize Stephena Clarka se dozvíte nejen to, kolik cigaret denně kouřil, které slavné ženy patřily mezi jeho milenky, ale také, že kdyby Bertie ještě žil a mohl uplatnit svůj šarm a diplomatické schopnosti, první světová válka by se možná ani neodehrála.

Více
0 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 328
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 10.11.2014
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,437 kg
Jazyk čeština
Původní název Dirty Bertie
Původní jazyk angličtina
Překladatel Richard Podaný
EAN 9788025903261
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor

Stephen Clarke

Stephen Clarke

Stephen Clarke (1958) je britský novinář a spisovatel žijící v Paříži. Jeho první román Merde! Rok v Paříži se stal světovým bestsellerem a dočkal se několika pokračování. Dále Clarke napsal mimo jiné ironickou příručku Tak pravil hlemýžď, netradičního průvodce po městě lásky Obnažená Paříž: Tajný život města a kuriózní životopis anglického krále Eduarda VII. Jeho Veličenstvo Bertie.

Zobrazit profil autora