Ray Bradbury


V řadě věnované jednomu z nejznámějších autorů sci-fi a weird fiction vycházejí revidovaná i v češtině dosud nevydaná díla z rozličných žánrů v nové grafické úpravě a s doslovy renomovaných odborníků na Raye Bradburyho.

Ray Bradbury BOX

Ray Bradbury BOX

Marťanská kronika, román o osidlování Marsu, které ale zdaleka neprobíhá tak, jak by si lidstvo přálo. Ilustrovaný muž, povídková sbírka s osmnácti příběhy, jež na sobě nosí záhadný potetovaný člověk. 451 stupňů Fahrenheita, román o hasičích, jejichž úkolem není hasit, ale naopak pálit. Tři mistrná díla science fiction z pera legendy tohoto žánru Raye Bradburyho, která nyní představujeme v jednom knižním boxu.

Číst více
Marťanská kronika

Marťanská kronika

Šestadvacet volně spojených povídek líčí budoucí kolonizaci Marsu. Celou knihou prostupuje zvláštní touha po dálkách, nostalgie a smutek nad pádem martského ráje, který lidé ničí od svého prvního přistání na písečné planetě. Když Marťanská kronika v roce 1950 vyšla, fanoušci sci-fi většinu povídek znali z časopiseckých vydání, ale pro běžného čtenáře byla kniha naprostým zjevením. A Bradburyho science fiction se rázem stala žádanou i ve „vysokých literárních kruzích“.

Číst více
Ilustrovaný muž

Ilustrovaný muž

Jsou příběhy, které žijí vlastním životem. Právě takové na sobě nosí záhadný Ilustrovaný muž. Celé jeho tělo pokrývají tetování, která vytvořila dávno zmizelá čarodějka snad z jiné planety. Bezejmenný vypravěč se setká s Ilustrovaným mužem a nahlédne do výjevů, které se mu odehrávají před očima. Ty po svém vylíčí – osmnáct příběhů, osmnáct ilustrací. Jedinečná sbírka povídek je milníkem v žánru sci-fi a poprvé vychází v českém překladu.

Číst více
451 stupňů Fahrenheita

451 stupňů Fahrenheita

451 stupňů Fahrenheita je teplota, při níž papír hoří. V Bradburyho temné vizi budoucnosti nejsou hasiči vybaveni vodními stříkačkami, ale plamenomety, které ničí poslední svědectví svobodného myšlení – knihy. Až do dne, kdy si hasič Guy Montag začne klást znepokojivé otázky… Román vychází v nově revidovaném překladu s úvodním slovem Raye Bradburyho. Kniha je doplněna původním doslovem Josefa Škvoreckého k prvnímu českému vydání a esejem Františka Novotného k současnému aktualizovanému vydání.

Číst více